Home Tags Dongeng Sasakala

Tag: Dongeng Sasakala

Lengkap Soal Latihan Uambn Madrasah Aliyah Plus Kunci Jawaban

Halo Pelanggan Rajasoal.com- Lengkap Soal Latihan UAMBN Madrasah Aliyah Plus Kunci Jawaban Apa kabar sahabat Rajasoal.com yang budiman?...

Sasakala Ngaran Nyai Mas Cincin

Halo Pelanggan Rajasoal.com-Sasakala Ngaran Nyai Mas Cincin Nyai Mas Cincin téh ngaran aslinamah Nyai Salira Kasih, anjeunan saurang...

Sasakala Gunung Tangkuban Parahu

Hiji waktu, Sangkuriang dititah moro ka leuweung ku indungna, nyaeta Dayang Sumbi, dibarengan ku anjing ngaran Si Tumang. Di leuweung, Sangkuriang...

Putri Uyah

Jaman baheula aya Raja Sepuh nu kacida welas asihna ka pala putrana. Ari putrana aya tilu, kabéhanana ogé awéwé. Hiji mangsa,...

Lutung Kasarung

Sunan Ambu di Kahyangan boga anak lalaki, kasép taya papadana, ngaranna Guru Minda. Hiji peuting GuruMinda ngimpi boga bébéné...

Sasakala Majalengka

Taun 2017 téh umur kota Majalengka nincak ka 527. Ditilik tina umurna dapat dicindekkeun yén Majalengka téh lahir dina taun 1490 Maséhi. ...

Dongeng Legenda Situ Sanghiang

Dongeng legenda Situ Sanghiang ini menceritakan asal mula adanya Situ Sanghiang. Sekarang Situ Sanghiang berada di  Desa Sanghiang/Sangiang Kacamatan Banjaran yang...

Sasakala Situ Sanghiang

Nutur catur parasesepuh, mapay carita wong atua., baheula di wewengkon Talaga ngadeg hiji karajaan anu subur makmur loh jinawi....

Masih Hangat

close