Browsing Category

Dongeng Sunda

Dongeng Sunda

Si Kabayan Ngala Tutut

Cek Ninina, "Kabayan ulah hees beurang teuing. Eweuh pisan gawe sia mah, ngala-ngala tutut atuh da ari nyatu mah kudu jeung lauk." Cek si Kabayan, "Ka mana ngalana?" Cek ninina, "Ka ditu ka sawah ranca, nu loba mah sok di sawah nu…
Read More...

Sasakala Situ Sanghiang

Nutur catur parasesepuh, mapay carita wong atua., baheula di wewengkon Talaga ngadeg hiji karajaan anu subur makmur loh jinawi. Nu janten narpati nyaéta Prabu Darmasuci II ngagentos ramana kalayan kénging jujuluk Sunan Talagamanggung.…
Read More...
close